Yardıma mı ihtiyacınız var? Bir uzmanla konuşun
Deneyimli ekibimiz hem konut hem de ticari mülkler için hizmet sunmaktadır.Sektörde 25 yılı aşkın deneyime sahip.
Deneyimli ekibimiz hem konut hem de ticari mülkler için hizmet sunmaktadır.Sektörde 25 yılı aşkın deneyime sahip.
Mersin Havuz Temizliğinde öncü Temizlik Şirketi
Yaz Geliyor? Temiz Hijyenik Bir Havuza Sahip Misiniz?
Özelikle yazların gelmesiyle havuz temizliği ve hijyeni çok önemlidir. Siz de bizim gibi düşünüyorsanız. Mersin havuz temizliği bakımı için kurumsal olan Mersin Temizlik Havuz bakımı için bizimle irtibatta geçin.Mersin genelinde sitelerinizin havuz temizliğini profesyonel ekiplerce yapıyoruz. Havuz temizliği çok önemli ve meşakkatli bir iştir. Bu sayede havuz temizliğine önem veriyorsanız bizden destek almalısınız. Sizin için en güzel şekilde özenerek temizleyip hizmetinize sunuyoruz. İnşaat sonrası temizlik, sezonda genel temizlik, aylık havuz bakımı şeklinde 3 aşamalı temizlik hizmetlerimiz mevcuttur.
Yaz sezonuna girmeden havuzlarınızın derz çekimi sonrası temizliği ve hijyenini ekiplerimiz en iyi şekilde en uygun fiyata yapmaktadır. Havuz Temizliğiniz için firmamızdan fiyat alabilirsiniz. Mersin temizlik şirketleri sayesinde havuzunuz tertemiz olacak ve rahat rahat yüzebileceksiniz. Temizliği dert etmeden keyfinize bakmaya başlayabilirsiniz.
Havuz Temizliği Nedir? Nasıl Yapılır?
İnsan sağlığı açısından, havuz temizliği çok hassas bir mevzudur. Çeşitliği hastalıklara davetiye çıkarmamak için, havuz temizliği ile alakalı makalemizi okuyup ve uygulanmasını öneririz.
Havuz bakımı
Havuz bakımında, kimyevi şartlar ve bakımı yapan personelin niteliksiz olmasından kaynaklı, çıkabilecek birçok problem olabilir. Havuz içindeki suyu temizlemek için, klor kullanılmalıdır. Klor haricinde ozon isimli kimyevi maddelerinde kullanılmasını öneririz. Havuz suyunun, uzun süzgeç yardımıyla, dışarıdan giren yaprak vb. etkenlerden temizlenmelidir. Bunun yanı sıra, havuz filtrelerinin her gün kontrol edilip, temizlenmesi lazım. Bu temizlik ile saç, deri gibi öğeler filtreden temizlenir. Uzun zamanda, havuz suyunun kimyevi maddelerle temizliği kâfi gelmez. Bu yüzden kısa vadeli bakımların haricinde, havuz içerisindeki suyun tahliye edilip, zemin ve duvarların bu iş için uygun ürünlerle temizlenip, tekrardan temiz su ile doldurulmalıdır.
Havuz bakımını 3 ana başlıkta toplayabiliriz. Bunlar günlük bakım, haftalık bakım ve aylık bakımlardır. Bu bakım türlerinin kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmektedir. En ufak bir ihmal de büyük sağlık sorunlarına sebep olunabilir. Ayrıca havuza yapılan temizlik ve bakımların belgelendirilmesi gerekmektedir. İl Sağlık Müdürlükleri, havuz bulunan işletme ya da sitelere, yapılması gerekenlerle ilgili yönetmelik verir. Havuz suyuna yapılan temizlik ve bakımların, detaylı ve aşamalarını gösteren tabela, herkesin görebileceği bir noktada olmalıdır.
Havuz temizliği
Mersin Havuz temizliği yaparken, ilk işimiz, havuz suyundaki pH değerlerine bakmaktır. En mükemmel pH derecesi 7,2 ile 7,8 ortasında olmalıdır. İnsan sağlığı açısından pH değerleri bu şekilde olmalıdır. pH değerinde değişiklik olduğu takdirde, havuz suyunun içine pH düşürücü dökmeliyiz.
Havuz içerisindeki suyun değişimi, 3’er gün arayla yapılmalıdır. Su değişiminden sonra, havuz suyuna içine klor dökülmeli ve minimum 4 saat havuza giriş olmamalıdır. Havuz temizliği olması gerektiği koşullarda olmaması sebebiyle, birçok bulaşıcı hastalığa yakalanabiliriz. Bunlar kulak burun boğaz hastalıkları, tifo, mantar, göz enfeksiyonu, kolera, sindirim ve idrar yolu enfeksiyonları, sinüzit, hepatit A, rota virüsü gibi onlarca hastalığa maruz kalabiliriz.
Havuzun temiz olduğunu nasıl anlarız
Havuzun temiz olduğunu anlamak için birçok metot kullanılabilir. Bu metotlar içinde en çok kullanılanı, suyun görünümüne bakmaktır. Bunun dışında temizlik ve bakım yapımı sırasında kontrol etmeniz, ya da havuz içerisindeki suyu tahlil ettirerek, havuz ve içerisindeki suyun temiz olup olmadığını anlayabiliriz.
Havuz temizliği hem sağlık hem de güzel bir manzara açısı açısından, her gün rutin temizlik ve bakım işlemini yapmak gerekir. Temizlik ve bakımını yaparken kullanılan ürünlerin içeriği şu şekilde olmalıdır;
pH Dengeleyici: Havuz içerisindeki suyun, ph değeri genellikle kendiliğinden yükselir. Bu yüzden pH dengeleyici kullanarak, havuz içerisindeki suyun pH değeri, olması gereken seviyeye çekilir.
Klor: Klor ürünleri, toz veya tablet olmak üzere iki şekilde de havuz bakım ve temizliğinde kullanılabilir. Suya atılan klorun, insan sağlığına hiçbir şekilde zarar vermez. Ama klor ile, dolaysız olarak temas ederseniz, vücudunuzda olumsuz etkilere maruz kalabilirsiniz.
Yosun Yapmayı Önleyiciler: İsminden de anlaşılacağı üzere, havuz içerisinde yosun oluşmasını önler. Bu kimyasal madde, sıvı olarak kullanılmaktadır.
Sıvı Birleştiriciler: Havuz suyundaki küçük cisimleri, bir araya getirerek, filtrelenmesini sağlamaktadır. Küçük cisimlerden arınan havuz, daha temiz gözükür.
Havuz temizliğinde yapılacak ilk işlem, suyun pH değerinin ölçülmesidir. İdeal pH değeri 7,2 – 7,8 arasındadır. Suyun pH değeri, bu değerlere göre ayarlanmalıdır. Sonra suya klor, yosun giderici ve sıvı topaklayıcsı sırası ile eklenmelidir. Havuz suyu her 3 günde bir değiştirilmesi gerektiği gibi havuza klor katıldıktan sonra en az 3 saat boyunca suya girilmemelidir. Havuzun temizliği sağlanmadığı ve suyun dezenfektesi yapılmadığı taktirde kulak hastalıkları, göz enfeksiyonu, deri hastalıkları, mantar, kolera ve tifo gibi hastalıkların bulaşması mümkündür.
Havuzların 6 aylık veya yıllık bakımlarında, temizlik maddeleri eksikse tamamlanmalı, havuzda otomatik temizleme sistemi varsa bakımı yapılmalı, havuz kenarlarındaki pislik ve izler temizlenmelidir. Ayrıca kış sezonunda havuz suyu boşaltılmamalıdır. Boşaltılması halinde ağaçların yaprakları veya diğer maddeler havuz dibindeki mermerde izlere sebep olmaktadır.24
ALO TEMİZLİK HATTI :+90 551 677 37 15
Hiç Bir Şey Sizin Güveninizden Daha Önemli Değildir…
Hizmette Kalitenin Adı Mersin Tuğba’m Temizlik…
© Copyright Mersin Temizlik 2024 . All right reserved.
Created By iDealSunucu